Monumentenweekend

Op Open Monumentendag worden er verschillende activiteiten georganiseerd rondom een bepaald thema. In 2021 is het thema Mijn huis is jouw huis. De nadruk komt echter te liggen op de beleving. Er worden daarom veel activiteiten georganiseerd in en rondom de monumenten waarbij het verhaal van ieder monument tot leven komt. Zo wordt op Open Monumentendag elk huis jouw huis, aldus de organisatie.
Elk jaar in het tweede weekend van september openen diverse monumenten in Nederland hun deuren. Veel deelnemende monumenten zijn alleen tijdens deze dagen voor het publiek geopend. Naast rondleidingen worden er ook andere activiteiten zoals wandelingen en workshops in of rond Nederlands erfgoed georganiseerd. Deze activiteiten zijn in de meeste gevallen kosteloos.
Met de organisatie van Open Monumentendagen willen de organisatoren de belangstelling voor het erfgoed van Nederland bij het publiek vergroten. De activiteiten zijn steeds vaker gericht op kinderen en jongeren. Door de waardering voor monumenten al op jonge leeftijd te vergroten, wil men het behoud van dit erfgoed ook in de toekomst veiligstellen.
In Zandvoort willen wij de mensen gratis laten genieten van de mogelijkheden op monumentengebied. Naast het boekwerkje met de looproute en uitleg, maken wij deze informatie ook digitaal beschikbaar.

Overzicht van alle culturele activiteiten in en rondom Zandvoort. Van leuke tips, evenementen, voorstellingen, exposities en tentoonstellingen!

Zandvoort

Cultuur Agenda


Een UITzandvoort.nl ontwerp!