EK Zandsculpturen

Van 3 tot en met 9 mei is het centrum van Zandvoort wederom het toneel van zandkunst in de openbare ruimte. Dan zal voor de 10de en vooralsnog laatste keer het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort plaatsvinden.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de World Sand Sculpting Academy WSSA, de toonaangevende organisatie die wereldwijd zandsculptuuractiviteiten initieert en uitvoert.

Er zijn door de WSSA 6 gerenommeerde zandkunstenaars geselecteerd, maar vanwege de Corona-beperkingen en om veiligheidsredenen heeft de organisatie besloten om geen deelnemers in te laten vliegen uit andere Europese landen, maar een keuze te maken uit in Nederland woonachtige zandkunstenaars met verscheidene nationaliteiten. Ondanks deze beperkingen zijn er toch top-kunstenaars gecontracteerd, die allemaal internationaal hun sporen hebben verdiend.

Het centrale thema waar de kunstenaars hun sculptuur op zullen baseren is “Ode aan het Landschap”, een landelijk themajaar dat ook door de Provincie Noord-Holland actief wordt uitgedragen. De kunstenaars interpreteren dit thema “door het Oog van de Meester” waardoor een diversiteit aan kunstwerken ontstaat, gebaseerd op Mondriaan, Van Gogh, de dichter Marsman en andere vrije interpretaties.d de winnaar bekend maken, waarna de zandkunstwerken zeker tot en met 22 augustus te bewonderen blijven in Zandvoort.

Overzicht van alle culturele activiteiten in en rondom Zandvoort. Van leuke tips, evenementen, voorstellingen, exposities en tentoonstellingen!

Zandvoort

Cultuur Agenda


Een UITzandvoort.nl ontwerp!