Raadhuis Zandvoort - Pop Up Museum

Van 16 juni 2021 16:00 tot 31 december 2021 16:00
Geplaatst door yanthe
Gezien: 199

In het Pop Up museum Raadhuis ontdekt u een unieke tentoonstelling. Een verzameling van geluidsdragers, Zandvoortse kledendracht en stukje historie van het Raadhuis. 

Zandvoort wil voor bezoekers en bewoners aantrekkelijk en uitnodigend zijn. Met een kwalitatief en divers jaarrond aanbod. Voor bezoekers, bewoners en ondernemend Zandvoort. Het oude gedeelte van het Raadhuis staat al jaren leeg. De statige Raadzaal boven wordt nog wel gebruikt. Wat is er mooier om beneden een Pop Up museum te maken. Dit sluit immers prima aan bij de Cultuurvisie in wording en het actieplan Centrum. We verwachten met deze expositie zowel een breed nationaal publiek, als buitenlandse toeristen te bereiken. Het bestuur van het Zandvoorts museum ondersteunt de plannen.

Er komt een mooie tijdelijke tentoonstelling van een unieke mix van een verzameling geluidsdragers, autosport, circuit Zandvoort, en historie Raadhuis in de oudbouw (beneden) van het Zandvoortse Stadhuis. De organisatie ligt in handen van het Zandvoorts museum.

Jelle Attema heeft prachtige houten en metalen geluidsapparatuur. Deze zijn ook deels te horen bij demonstraties. Er komt een model van de allereerste tinfoliefonograaf van Edison. Ook zijn er tientallen versies van Nipper, het bekende witte hondje dat luistert naar de stem van zijn baas (His Masters Voice). Maar er komen ook voorlopers van de jukebox: Grote houten platenspelers met muntinworp die rond 1920 in danszalen werden gebruikt. Enkele dames tonen op de dansvloer prachtige Charleston-jurken uit de ‘twenties’.

 

 

Overzicht van alle culturele activiteiten in en rondom Zandvoort. Van leuke tips, evenementen, voorstellingen, exposities en tentoonstellingen!

Zandvoort

Cultuur Agenda


Een UITzandvoort.nl ontwerp!